Thursday, Feb 23rd

Last update:09:47:20 AM GMT

KISA KISA:

Toplumsal Barış ve Ekonomik İstikrar

Genel seçim sonrası hızlı geçen günler içinde TÜRKİYE’ de olumlu ve olumsuz birçok olayları gözlemledik.

Seçim sonuçları gösterdi ki vatandaş ülkede istikrarın devamını istiyor. Kavga dövüş değil, huzur ve sükûnet, aş ve iş istiyor.   Hükümetin devamlılığında ısrar ediyor.

Terör, her zaman ki  gibi gündemi işgal etmekte devam ediyor. Şehit haberleri toplumu germekte.

Ekonomide % 8 büyüme oranı, Enflasyonun tek hanede seyir etmesi, İşsizlik oranının % 10 nun altına düşmesi, İhracatın rekor seviyede artış rakamlarına erişmesi, Ortadoğu ve Afrika’da etkin siyasi rol almalar bardağın dolu tarafı.

İç politikalar da tarafların bir araya gelememesi,  Terörün önlenemeyen tırmanışı ve Dış ticaret açığının rekor seviyelere ulaşması bardağın boş tarafını göstermekte.

1984 Özal dönemin de başlatılan İhracat hamleleri zamanla rekor seviyelere çıktı. Yılda 10 Milyar Dolar olan İhracatımız, şimdilerde ayda 10 Milyarı aşmakta.
2023 Yılında hedeflenen 500 Milyar Dolar hedefini bu tempoda yakalamak mümkün.

Hükümetin üzerinde durması gereken en önemli konu, Ülkedeki Üretimin arttırırımı sağlamak  olmalıdır.

Zira Zenginliğin temeli ÜRETİMDİR.

Yıllardır Türkiye’de Orta Sınıfın varlığı tartışıldı. Güçlenen ve Ekonomide daha fazla ağırlık gösteren Orta Sınıf, Türkiye’deki gelir dağılımının fakir ile zengin arasındaki uçurumun kapanmasına neden olacaktır.

Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere bütün Dünyayı etkileyen büyük bir ekonomik kriz yaşandığı şu günlerde, birçok ülke sarsıntılar geçirmekte. Dolayısıyla, son birkaç yılda ortaya çıkan ağır ekonomik fatura bazı ülkelerde şok etkisi meydana getirdi.

12 Haziran Genel Seçimleri sonucunda İstanbul 3.Bölge’de seçilen CHP Millet Vekillerimiz Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu Derneğimizi ziyaret ederek İlçemizde yapılması gerekenleri üyelerimizden öğrenerek Ankara’ya ileteceklerini söylediler.

Kış sezonunda BİAD’da etkinliklere devam edilecektir. Etkinliklerimize katılarak bizlere güç vermenizi dileriz.

               BİAD

Yönetim Kurulu Başkanı

     A.Salim Yılmaz

 

Sayaç

Bugün 86
Dün 345
Bu Hafta 1495
Geçen Hafta 2748
Bu Ay 7215
Geçen Ay 0
Hepsi 7215

MİNİ ANKET

Derneğimiz hangi konularda etkili olmalı?






Sonuçlar