Anlaşmalı Kurum
    1000 ŞEHİDİMİZ İÇİN 1000 SU KUYUSU

    DEĞERLİ  ÜYELERİMİZ  ve  BAKIRKÖYLÜ  DOSTLARIMIZ

    DENİZ FENERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ İLE T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ARASINDA 10/07/20202 TARİHİNDE AKDEDİLEN KAYMAKAMLIKLARIN KOORDİNE  ETTİĞİ VE  SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA VE HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZA YÖNLENDİRİLEN 1000 ŞEHİDİMİZ İÇİN AFRİKA’DA 1000 KUYU PROJESİ İÇİN BİLGİLENDİRME YAPMAK İSTİYORUZ.

    GEREK PANDEMİ SÜRECİNDE GEREKSE AFRİKADA YAŞANAN  SIKINTILI SÜREÇ GÖSTERMEKTEDİR Kİ; SU SADECE YAŞAM KAYNAĞI OLARAK ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.BU SEBEPLE ŞEHİTLERİMİZİN İSMİNİ ALACAĞI PROJEYE KATKIDA BULUNMAK İSTEYEN DEĞERLİ ÜYELERİMİZ VE BAKIRKÖYLÜ DOSTLARIMIZ İÇİN AÇIKLAMADA VE EKTE BULUNAN FORMDA DETAYLARI BULABİLİRİNİZ.

    AÇIKLAMA  

    ALINTI         http://binsehitbinkuyu.org

    Kuyuların özellikler nedir?

    Kuyularımız keson/basit tip denilen özelliktedir. Benin’de çıkrık, diğer ülkelerde ise tulumba sistemi ile su çekilmektedir. Kuyularımız beton duvarla tahkim edilmekte ayrıca kuyularımızın önüne hayvanlar için yalak da yapılmaktadır.

    Kuyular kaç metre derinlikte açılmakta?

    Kuyularımız bölgenin ve yerin durumuna göre kazarak ya da sonda vurularak açılmaktadır. Genellikle 25 – 40 mt derinlikte su bulunmakta ve kuyu yapılmaktadır.

    Kuyuların ömrü kaç yıldır?

    Bölgedeki yağış özellikleri ve yer altı sularının durumuna göre kuyular uzun yıllar hizmet vermektedir. Ayrıca ekiplerimiz ve çalıştığımız yerel kurumlarca belirli periyotlarda kuyular ziyaret edilmektedir.

    Kuyuların maliyetleri nedir?

    Kuyularımızın fiyatları ülke şartlarına, işçilik ve teknik ekipman maliyetlerine ve yeraltı su havzalarının durumuna göre değişmektedir. Buna göre kuyu fiyatlarımız:
    – Benin için 1.500 €
    – Çad için 2.600 €
    – Somali için 3.100 €
    – Etiyopya için 3.500 €
    – Gana için 3.500 €‘dur.
    Benin’de çıkrıkla diğer ülkelerde tulumba sistemi ile su çekilmektedir.

    SAYGILARIMIZLA

    BAKIRKÖY İŞ İNSANLARI DERNEĞİ





      
    529 kez okundu

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
    ---- Döviz Bilgileri
    AlışSatış
    Dolar32.477332.6074
    Euro34.596434.7351
    -- HABERLER