Anlaşmalı Kurum
    2015 SEÇİMLER

    GENEL  SEÇİMLER

    Aylardır heyecan yaratan Genel Seçimler tüm siyasilere ders verecek şekilde sonuçlandı. Türkiye 7 Haziran Genel Seçimiyle yeni bir döneme girdi.

    Sessiz çoğunluk denilen kitle Türk Siyasetine yeni bir sayfa açtı. Şimdi herkes şapkasını önüne koyarak gelecekle ilgili kararları verme zorunda.

    Barajı aşan dört parti uzlaşma ortamı yaratıp Hükümet kurma noktasında ellerini taşın altına koymalı. Hızlı geçen günler takvim yapraklarını hızla eritiyor. Şu gerçek ki hayat her dönem yaşamaya değer. Bizden sonra da yaşam hızla devam edecek. Bu yüzden anı değerlendirmek, gelecek nesillere huzurlu ve mutluluk dolu yaşam süreci sağlamalıyız.

    Seçim sürecinde liderlerin tavır ve hareketleri sandığa çok tesir etti. Sakin ve uzlaşıya açık liderler halktan gerekli ilgiyi gördü.

    Vatandaş huzur ve istikrar istiyor. İş âlemi kısır döngülerden bıktı. Olası bir erken seçim kararı geçmişte olduğu gibi müsebbiplerini baraj altında bırakır. Bu geçmişte yaşandı. Erken seçim kararı alan partiler barajı geçemedi. Sessiz çoğunluk onları sandıkta cezalandırdı.

    45 günlük Hükümet kurma sürecini siyasiler iyi değerlendirmeli.

    Vatandaş koalisyon istemişse, siyasiler bunu ret edemez.

    Vatandaş toplumsal mutabakat istemişse, siyasiler bunu uygulamaya geçirmek zorun da.

    Vatandaş dört partili bir meclis oluşturma yönünde irade ortaya koymuşsa, siyasiler barış ve uzlaşma yolunda çalışmalara ivediyle başlamalıdır.

    İlçemiz Bakırköy’ deki seçim sonuçları da düşündürücü. % 20 ye yakın oy kaybının nedenleri araştırılıp, gerekli çalışmalara hemen başlamanın gerekliliği şart.

    7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin Ülkemize huzur ve birliktelik getirmesi dileğiyle, Tüm BİAD Üyelerimize, BİAD Yönetimi olarak hayırlı Ramazanlar dileriz.

    Sevgi ve saygı ile sağlıklı günler dilerim..

      
    1689 kez okundu

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
    ---- Döviz Bilgileri
    AlışSatış
    Dolar32.432432.5624
    Euro34.631634.7704
    -- HABERLER